Вход

Забравих си паролата!


BGtop
Latest topics
» Кара Гилиес / Kara Gillies
Нед Окт 01, 2017 11:11 am by rum4eto

» Асоциации
Вто Сеп 26, 2017 4:03 pm by Vivian A.

» Ines Colle / Инес Кол
Вто Сеп 19, 2017 4:25 pm by Philip Fulton ;

» !! НОВ СПИСЪК С ЛИКОВЕ !!
Пет Сеп 15, 2017 5:11 pm by Katya Williams-Fyodorov.

» Greg Kudrow / Грег Кудроу
Пет Юли 28, 2017 9:58 pm by Philip Fulton ;

» Jacqueline Leclaire / Жаклин Льоклер
Пет Юли 28, 2017 9:29 pm by Philip Fulton ;

» spam vol.7
Нед Юли 23, 2017 7:52 pm by Anna Smith

» Стая за разпити
Вто Юли 04, 2017 2:16 pm by Philip Fulton ;

» Ctrl + V
Вто Юни 27, 2017 10:43 pm by Philip Fulton ;


835 т.


783 т.

1067 т.


826 т.
Кой е онлайн?
Общо онлайн са 2 потребители: 0 Регистрирани, 0 Скрити и 2 Гости

Нула

[ View the whole list ]


Най-много потребители онлайн: 39, на Вто Апр 25, 2017 10:36 pm

Магически пръчики

Go down

Магически пръчики

Писане by Leon Delano on Сря Май 03, 2017 12:53 am

Общи данни
Не магьосникът избира магическата си пръчка, а точно обратното. Магическата пръчка сама
избира притежателя си. Всяка магическа пръчка има следните свойства - изработка, дължина,
сърцевина и еластичност. Комбинирани по различен начин тези свойства правят пръчката с
различни сили и качества.За изработка се използват различни дървесни видове, но за
сърцевина трябват определени части от силни магически същества: сърдечна нишка от дракон,
косъм от опашката на еднорог, перо от феникс, косъм от косата на вийла и други.Има много
производители на магически пръчки, но най-добрият без съмнение е Филингас.


Господин Филенгас представя записките си за дърветата за магически пръчки ето така:

"Всяка отделна пръчка е уникална и характерът й зависи от специфичното дърво и магическо създание, от които е получила материалите си. Освен това, всяка пръчка от момента, в който открие идеалния си собственик, ще започне да се учи от човешкия си партньор, както и да му преподава. Следователно, следващите редове трябва да бъдат разглеждани като общи записки за всеки вид дърво. Обичам да работя с най-доброто и те не би трябвало да се взимат с за описания на отделни пръчки.
Малко са дърветата, от които може да се изработи качествен дървен материал за пръчки (както и са малко хората, киото могат да правят магии) Отнема години практика да се научиш да преценяваш кои имат дарбата, въпреки че работата става по-лесна, когато намериш съчковци да гнезтят в листата – те никога не обитават обикновени дървета. Следващите записки за различни дървета за пръчки трябва да бъдат разглеждани като отправна точка, защото това се учи цял живот и аз продължавам да се уча с всяка пръчка, която правя и съчетавам."

Акация (Acacia)
Много необичайно дърво за пръчки, за което съм открил, че създава трудни пръчки, които често отказват да правят магия за който и да било, освен за своя собственик, а също и отказват да проявят най-добрите си ефекти, освен за най-надарените. Тази чувствителност ги прави трудни за лансиране, затова пазя малко от тях в запас – за онези вещици и магьосници с достатъчна изтънченост, понеже акацията не е подходяща за „трещяща“ и „миришеща“ магия. Когато има добро съвпадение, пръчката от акация подхожда на всеки със сила, обаче често е недооценена, заради особения си темперамент.

Елша (Alder)
Елшата е непреклонно дърво, но все пак съм разбрал, че идеалният й собственик не е упорит, а често услужлив, внимателен и най-вече мил. Докато повечето дървета за пръчки търсят сходство в характерите на тези, на които служат най-добре, елшата е забележителна с това, че изглежда желае нрав ако не напълно противоположен на нейния, то безспорно подчертано различен тип. Когато пръчката от елша е правилно пласирана, тя става великолепна и лоялна помощница. От всички видове дървета за пръчки, елшата е най-удобна за безсловесни заклинания, откъдето идва репутацията й на подходяща само за най-напредналите мещици и магьосници.

Ябълка (Apple)
Не се правят голям брой пръчки от ябълково дърво. Те са мощни и си подхождат най-добре със собственик с възвишени цели и идеали, докато трудно се спогаждат с черната магия. Казано е, че собственикът на ябълкова пръчка ще е обичан и дълголетен и съм забелязал, че купувачите с голям чар откриват идеално сходство с ябълковите пръчки. Необичайната способност да  разговарят с други магически съществана техния език е често срещана сред притежателите на тези пръчки, включително и прочутият автор на „Езеряните: обширно ръководство в техния език и обичи“ Дилън Марууд.

Ясен (Ash)
Ясеновата пръчка остава вярна на истинския си господар и първоначалният й притежател не трябва да я предава или подарява, защото тя ще изгуби силата и уменията си. Тези й наклонности стават още по-крайни ако сърцевината е от еднорог. Старите суеверия, засягащи пръчките, рядко ни носят задълбочени проучвания, но аз смятам, че старата рима за пръчките от офика, кестен, ясен и леска („Офиката клюкари, кестена бръмчи, ясена упорства, леската се мъчи ”) съдържа малко златно зрънце истина. Според моя опит тези вещици и магьосници, на които подхождат ясенови пръчки, не се отказват лесно от вярванията и целите си. Обаче нахаканите или прекалено уверени вещици или магьосници, които често настояват да опитат тези пръчки от тази престижна дървесина, ще бъдат разочаровани от резултатите й. Идеалният притежател на тази пръчка може да е упорит и със сигурност ще е храбър, но никога няма да е груб или арогантен.

Трепетлика (Aspen)
Първокачествената трепетликова дървесина е бяла, фино-зърнеста и високо ценена от всички производители на магически пръчки заради стилната си прилика със слонова кост и защото обикновено е забележителна във вълшебствата. Подходящият собственик на трепетликовата пръчка често е съвършен дуелист или е предопределен да бъде такъв, защото трепетликовата пръчка е една от тези, особено подхождащи на бойна магия. За  един позорен и таен дуелистки клуб от ХVIII век, който се наричал Сребърните Копия, се смята, че допускал само тези, които притежават трепетликови магически пръчки. От опита си знам, че притежателите на трепетликови пръчки са общо взето решителни, за тях е по-възможно да ги привлекат търсения и нови порядки; това е пръчка за революционери.

Бук (Beech)
Най-доброто съвпадение за букова пръчка ще бъде, ако собственикът и бъде млад, мъдър за възрастта си и ако е развит и богат на разбиране и опит. Пръчките с дървесина от бук много трудно изпълняват заклинания на тесногръди и нетолерантни магьосници и вещици. Такива магьосници и вещици, след като са получили своята пръчка и не са подходящо съчетани (все още ламтейки пръчката им да има богата окраска) често се представят като майстори на пръчки като мен, и искад да знаят причината за липсата на власт и сила в техните красиви пръчки. Когато са правилно съчетани, пръчката е в състояние на изтънченост и артистичност, която рядко се вижда в останалите дървени материали, от там и неговата лъскава репутация.

Трънка (Blackthorn)
Трънката, която е една много необичайна дървесина за магически пръчки, има репутацията, според моето мнение – напълно заслужена, че най-добре подхожда на войните. Това не означава непременно, че притежателят й практикува Черните изкуства (въпреки че тези, които го правят безспорно ще се радват на изумителната сила на пръчката от трънка); човек може да намери трънкови пръчки както сред аврорите така и сред обитателите на Азкабан. Любопитна отличителна черта на трънковия храст, който се кичи с пакостливи тръни, е, че той дава най-сладките плодове точно след най-тежкия мраз и пръчките направени от тази дървесина изглежда, че имат нужда да преминат през опасности и изпитания заедно с притежателя си, за да станат наистина свързани. Когато тези условия са изпълнени, трънковата пръчка ще стане толкова лоялен и верен слуга колкото човек би могъл да желае.

Черен орех (Black Walnut)
По- рядко срещана от обикновената пръчка от орех, черният орех търси собственик с добри инстинкти и силна интуиция. Черният орех е много хубаво дърво, но е трудно да се усвои. То има една силно изразена особеност – необичайно реагиране на вътрешни конфликти и загубва сила драстично бързо, ако притежателят и практикува някаква форма на самозаблуда. Ако вещицата или магьосникът са неспособни или нежелещи да бъдът честни към самите себе си и към всички като цяло, пръчката често не може да се представи достатъчно добре и тогава трябва да бъде дадена на нов собственик, за да си възвърне предишната сила. В комплект с искрен и съзнаващ действията си собственик, пръчката от Черен орех се превръща в една от най-лоялните и внушителни пръчки със собствен усет за всички типове заклинания.

Кедър (Cedar)
Когато срещна някой с кедрова магическа пръчка, намирам у него силен характер и необичайна лоялност. Баща ми Джървейз Оливандър казваше, че „никога няма да измамиш човек с кедрова пръчка” и аз съм съгласен: кедровата пръчка намира перфектния си дом, където има прозорливост и възприемчивост. Аз обаче бих отишъл и по-далеч от баща ми, заявявайки, че все още не съм срещнал притежател на кедрова пръчка, на когото да искам да се противя, особено ако някаква вреда е нанесена на тези, към които е привързан. Вещицата или магьосникът, които добре подхождат на кедъра, носят потенциала да бъдат плашещи противници, което често е шокиращо за тези, които безразсъдно са ги предизвикали.

Череша (Cherry)
Товa дърво рядко се срещa при изрaботкa нa пръчки и имa стрaнни способности, ценени основно от учениците нa Мaхоутокоро в Япония – който имa черешовa пръчкa имa специялен престиж там. Зaпaдните купувaчи трябвa дa превъзмогнaт суевериятa, че розовият цвиaт нa дървото прaви пръчкaтa по-лошa. С черешово дърво се прaвият нaистинa смъртоносни пръчки с всиякaквa сърцевинa, но aко е с нишкa от дрaкон пръчкaтa трябвa дa се обедини сaмо с мaгьосник с изключителни контрол и силa нa духa.

Кестен (Chestnut)
Това е изключително любопитно, многоаспектно дърво, което мени характера си в зависимост от вътрешността на пръчката
и възприема характеристики на личността, която го притежава. Кестеновата пръчка е привлечена от вещици и вълшебници,
които умело дресират магически създания, които имат изключителна дарба за билкология и от тези, които са родени летци.Когато е съчетан със сърдечна нишка от змей, кестенът открива достоен другар в лицето на тези, които се интересуват
от лукса и материалните притежания и са далеч не така съвестни, колкото би трябвало да бъдат, относно тяхното придобиване. Тъкмо обратното, трима успешни глави на Магисъбора са притежавали кестенова пръчка с косъм от еднорог – комбинация, която показва афинитет към всички аспекти на правдата.

Кипарис (Cypress)
Кипарисовите пръчки се свързват с благородство. Великият средновековен майстор на магически пръчки, Герейнт Оливандър, пише, че винаги се радва да намери собственик за кипарисова пръчка, тъй като знаел, че среща вещица или вълшебник, който ще умре героича смърт. За щастие, в тези не така кръвожадни времена, притежателите на кипарисова пръчка рядко са принудени да жертват живота си, въпреки че несъмнено много от тях биха го сторили, ако се наложи. Пръчките от кипарис намират своите сродни души сред смелите, дръзките и жертвоготовните – тези, които не боят да се изправят срещу сенките в своята и на останалите природа.

Кучешки дрян (Dogwood)
Кучешкият дрян е сред моите лични фаворити и съм установил, че срещата между пръчка от кучешки дрян и нейния идеален собственик, е винаги забавна. Този вид пръчки са чудати и пакостливи; имат игрива природа и държат на партньори, които могат да им осигурят възможности за вълнения и забавление. Въпреки това, би било твърде грешно да се заключи, че пръчките от кучешки дрян не са способни на сериозна магия, когато им се наложи; виждани са да изпълняват забележителни заклинания при затруднени условия, а когато се съберат с подходящо умен и изобретателен магьосник или вещица, могат да възпроизведат поразителни вълшебства. Любопитна е слабостта на много пръчки от кучешки дрян да отказват да изпълняват невербални заклинания и често са твърде шумни.

Абанос (Ebony)
Това лъскаво черно дърво има внушителен вид и репутация, защото е много подходящо за всички видове бойна магия и за трансфигурация. Абаносът е най-щастлив в ръката на човек, имащ куража да бъде себе си. Често non-conformist, силни индивидуалисти или чувстващи се добре като аутсайдери, притежателите на абаносови пръчки са се намирали и в редиците на Ордена на феникса, и в редиците на смъртожадните. В моята практика най-подходящ за абаносовата пръчка е този, който държи много на своите убеждения, независимо от външния натиск и не се раколебава от целите си.

Бъз (Elder)
Като най-рядко срещаната дървесина и известна с голямото нещастие, което носи, бъзовата пръчка е най-трудно да бъде овладяна, отколкото която и да е друга. Съдържа мощна магия, но презрително изоставя всеки собственик, който не е достоен за нейната компания; само забележителен магьосник би могъл да задържи бъзовата пръчка за някакъв период от време. Старото суеверие “пръчка от бъз никога не носи успех” се основава на страха от пръчката, но всъщност суеверието е неоснователно, и тези глупави майстори на магически пръчки, които отказват да работят с бъз, го правят по-скоро, защото се съмняват, че ще успеят да продадат стоките си, отколкото поради страх от самото дърво. Истината е, че само изключително необикновена личност ще предпочете бъзова пръчка, и когато се появи такъв рядък случай на сдружаване, приемам, че със сигурност на въпросните вещица или вълшебник е предопределена необичайна съдба.
Допълнителен факт, който съм установил по време на дългите си години на изучаване, е, че собствениците на бъзова пръчка почти винаги са силно привлечени от тези, които притежават пръчка от самодивско дърво.

Бряст (Elm)
Неоснователното вярване, че само чистокръвните могат да възпроизведат магия от брястова пръчка, без съмнение е измислено от някой собственик на такава пръчка, който се е опитвал да докаже своя собствен кръвен произход, тъй като аз съм виждал изключително достойни за тези пръчки, които са мъгълокръвни. Истината е, че брястовите пръчки предпочитат хора с присъствие, магически умения и известно вродено достойнство. От всички дървесини, според моя опит, брястът произвежда най-малко инциденти, най-малко глупави грешки и най-елегантните вълшебства и заклинания. От него се правят най-изтънчените пръчки, способни на силно напреднала магия, ако са в правилните ръце (което, от своя страна, ги прави силно желани от последователите на философията за чистокръвието).

Английски дъб (English Oak)
Пръчка за добри и лоши времена, тя е приятел, толкова колкото магьосникът заслужава. Пръчките от Английски дъб търсят силни, смели и верни магьосници. По-малко позната е склонноста на притежателите на пръчки от Английски дъб да имат силна интуиция и, често, влечение към магията на естествения свят, със създания и растения, които са необходими на магьосническия вид за магия и удоволствие. Дъбът се нарича “Цар на гората” от зимното слънцестоене до лятното слънцестоене, и това дърво трябва да бъде събирано само през това време (бодливата зеленика става Крал, когато дните започнат да стават кратки отново, и тя трябва да се бере само когато годината залязва. Вярва се, че това разделение е корен на старото суеверие “Ако неговата пръчка е от дъб, а нейната от бодлива зеленика, да се оженят би било глупаво”, (суеверие, което намирам за безпочвено). Магьосниците казват, че пръчката на Мерлин е била от Английски дъб (въпреки че неговия гроб така и не е намерен, за да се потвърди това твърдение).

Ела (Fir)
Моят дядо, Герболд Октавиус Оливандър, винаги наричаше пръчките от това дърво “пръчката на оцелелия”, зашото е продал такива пръчки на трима магьосници, които в последствие преминали през смъртна опасност невредими. Няма съмнение, че пръчките от това дърво, което е едно от най- устойчивите дървета, търсят издръжливост и силна воля в техните истински притежатели, и тези пръчки са слаби инструменти в ръцете на непостоянните и нерешителните. Пръчките от Ела са особено подходящи за трансфигурация и облагодетелстват собствениците си с фокусирано, решително, и понякога дори заплашително поведение.

Глог (Hawthorn)
Майсторът на пръчки, Грегорович, е написал, че от глогът “стават много странни, противоречиви пръчки, пълни с парадокс като дървото, което е дало живот, и чиито листа и цветове лекуват, и все пак, чиито отрязани клони миришат на смърт”. Въпреки че не съм съгласен с много от заключенията на Грегорович, за пръчките от глог сме на едно мнение – те са сложни и заинтригуващи в природата си като техните собственици. Пръчките от глог мога да бъдат особено подходящи за лекуващи заклинания, но те са също така и умели в проклятията, и аз лично съм наблюдавал, че глоговите пръчки се чувстват “у дома си” със собственици с противоречива природа, или такива магьосници или вещици преминаващи през труден период. Обаче глогът не е лесен за овладяване и аз лично бих дал пръчка от глог само на доказан талант, или последиците могат да бъдат опасни. Глоговите пръчки имат забележителна особеност: магиите, направени лошо с тях, имат обратен ефект.

Леска (Hazel)
Като чувствителна пръчка, леската често отразява емоционалното състояние на своя собственик и служи най-добре на господар, който е наясно със собствените си чувства и може да ги контролира. Останалите хора трябва да бъдат много внимателни при хващането на пръчка от леска, ако наскоро собственикът й се е ядосал или е преживял сериозно разочарование, защото пръчката ще поеме тази енергия и ще я изпрати непредвидимо. Хубавото на тази пръчка, което компенсира това малко неудобство, е, че тя е способна на изключителна магия в ръцете на умелите и е толкова предана на своя собственик, че често “посърва” (може да се каже, че изключва цялата си магия и отказва да действа, което често налага изваждането на сърцевината й и поставянето й в друга дървесина, ако пръчката е все още нужна) в края на живота на своя господар (ако сърцевината е от косъм от еднорог, все пак, няма никаква надежда; пръчката почти със сигурност е
“мъртва”). Пръчките от леска също така имат уникалната способност да засичат подводни води и излъчват сребристи, капковидни облачета дим, ако преминат над скрити извори и кладенци.

Бодлива зеленика (Holly)
Бодливата зеленика е един от редките видове дърво за производство на магически пръчки; традиционно се смята, че има защитни свойства и работи най-добре за тези, които се нуждаят от помощ да преодолеят наклонността си да се гневят и да действат прибързано. В същото време, пръчките от бодлива зеленика често избират собственици, които са замесени в някакви опасни и често пъти духовни начинания. Бодливата зеленика е едно от тези дървета, които показват най-голяма разлика в представянето си в зависимост от сърцевината и е всеизвестно, че е трудно да се комбинира с перо от феникс, тъй като непостоянството на дървото се конфронтира с отдадеността на перото. Когато обаче се случи двете да се комбинират успешно, нищо и никой не трябва да застава на пътя им.

Габър (Hornbeam)
Моята собствена пръчка е направена от габър и с цялата дължима скромност, мога да твърдя, че габърът избира за свой доживотен другар талантлива вещица или вълшебник с единствена, чиста страст, която някои биха нарекли фикс идея (въпреки че аз предпочитам термина “визия”), която почти винаги е осъзната. Габъровите пръчки се адаптират по-бързо от почти всички други към стила магия на своя собственик и стават толкова индивидуални така бързо, че на други хора би било извънредно трудно да ги използват дори за най-обикновени заклинания. Също така габъровите пръчки възприемат кодекса на честта на своя собственик, какъвто и да е той, и биха отказала да изпълнят действия, били те за добро или за лошо, които не съответстват на принципите на техния господар. Особено добре настроена и чувствителна магическа пръчка.

Лиственица (Larch)
Здрава, с траен, топъл цвят, пръчката от лиственица винаги е била считана за атрактивна и мощна. Репутацията й, че вдъхва смелост и увереност в собственика си, й осигурява голямо търсене. Тази изключително желана пръчка трудно си намира собственик и в същото време прави повече номера отколкото можете да си представите. Аз мисля, че тези пръчки винаги имат скрити таланти, правят неочаквани изненади и често приличат на господаря си. Често се случва на вещица или магьосник, които притежават тази пръчка така и да не осъзнаят и доразвият пълния си капацитет от възможности.

Лаврово дърво (Laurel)
Казват, че лавровите магически пръчки не могат да извършват нечестиви постъпки, въпреки че в търсенето на слава (цел, която не е чужда за хората, подходящи за тези пръчки), знам за лаврови пръчки, изпълняващи мощни и понякога смъртоносни магии. Понякога наричат лавровите магически пръчки непостоянни, но това е нечестно. Лавровата пръчка изглежда не толерира мързел у притежателя си и точно в такива условия е най-лесно и охотно да бъде победена. В противен случай тя с радост ще остане вярна на първия, на когото подхожда, завинаги и действително има необикновеното и привлекателно качество спонтанно да изстрелва мълнии ако друга вещица или магьосник се опитат да я откраднат.

Явор (Maple)
Често съм откривал, че избраните от яворова пръчка, са по природа пътешественици и изследователи; това не е пръчка, която обича да си стои вкъщи, а предпочита вещица или магьосник с амбиции, в противен случай магията й става тромава и безжизнена. Нови предизвикателства и чести промени в обстановката карат тази пръчка буквално да сияе, блестейки заедно със своя партньор, докато се издигат в умения и статус. Това е красива и желана дървесина, и качественият явор е сред най-скъпите от векове. Притежанието на яворова пръчка отдавна се възприема като признак на статус, поради репутацията й на пръчка с много подвизи.

Круша (Pear)
От тази златиста дървесина се правят пръчки с блестящи магически сили, които показват най-добре на какво са способни в ръцете на топлосърдечните, щедрите и мъдрите. Собствениците на крушова пръчка, според моя опит, обикновено са популярни и многоуважавани. Не съм чувал за нито един случай, в който крушова пръчка се е оказала в ръцете на черна вещица или магьосник. Крушовите пръчки са сред най-издръжливите и често съм забелязвал, че все още имат забележително нов вид дори след много години на неуморна употреба.

Бор (Pine)
Здравата борова пръчка винаги избира независим, индивидуален господар, който също може да се възприема като самотна и загадъчна личност. Боровите пръчки обичат да бъдат използвани с креативни цели и, за разлика от някои други, изключително лесно се приспособяват към нови методи и заклинания. Много майстори на магически пръчки твърдят, че боровите пръчки са най-добри за хора, на които им е писано да живеят дълго. Мога да потвърдя това, тъй като никога не съм чувал собственик на такава пръчка да умре млад. Боровите пръчки са най-чувствителни към невербалните магии.

Топола (Poplar)
„Ако търсите честност, първо потърсете при тополите.” беше мотото на моя дядо, Гербълд Оливандър. Моят личен опит с пръчките от топола и техните собственици потвърждава думите му. Това е пръчка, на която може да се разчита, с постоянна и голяма сила. Тази пръчка е най-щастлива, когато служи на човек с чист морал. Има една стара шега между майсторите на магически пръчки, че пръчката от топола никога не е избирала политик, но така тези майстори само показват незадоволителните си познания. Двама от най-добрите Министри на магията са известни притежатели на пръчки от топола: Елдрик Дигъри и Еванджелин Ърпингтън, произведени от Оливандър.

Червен Дъб (Red Oak)
Често ще чуете непросветените да казват, че пръчка от червен дъб е непогрешим знак, че собственикът й има буен нрав. Всъщност, подходящ за тази пръчка е човек с необикновено бързи реакции, което я прави идеалната пръчка за дуели. По-малко разпространен е от английския дъб; открил съм, че идеалният господар за него е с бърза ръка, находчив и приспособим, често създател на отличителни заклинания, негова запазена марка, което го прави човек, който е хубаво да имаш на своя страна в боя. По мое мнение, пръчките от червен дъб са сред най-красивите.

Секвоя (Redwood)
Годна за направата на пръчки секвоя трудно се намира, но постоянно се търси, поради репутацията й на носеща щастие
за своя собственик. Какъвто е често случаят с науката за пръчките, масата от хора са разбрали нещата наобратно – пръчките от секвоя не са сами по себе си късметлийски, но са силно привлечени от вещици и вълшебници, които вече притежават възхитителното умение да си стъпват на краката, да правят правилния избор, да виждат изгодата в бедствието. Комбинацията от такава вещица или вълшебник с пръчка от секвоя е винаги интригуваща и винаги очаквам да науча за вълнуващи подвизи, изпращайки тази необикновена
двойка от своята работилница.

Офика/Самодивско дърво (Rowan)
Дървесината от офика винаги е била силно одобрявана за магически пръчки, защото е смятана за много по-защитаваща от която и да е друга и според опита, който имам, тя прави всякакви защитни вълшебства особено силни и трудни за разбиване. Обикновено се заявява, че нито една тъмна вещица или магьосник са притежавали магическа пръчка от офика, а и аз не мога да си припомня нито един случай, когато някоя от моите собствени пръчки от офика са правили зло на света. Офиката най-успешно намира мястото си при хора с ясно съзнание и чисто сърце, но тази репутация на добродетелни не трябва да заблуждава никого – тези магически пръчки са равностойни, често по-добри, на всички други в дуели.

Сребърна липа (Silver lime)
Тази необикновена и много атрактивна дървесина за магически пръчки беше много на мода през XIX век. Търсенето надминаваше запасите им и безскрупулните производители на магически пръчки боядисваха дървесина под нормата, опитвайки се да заблудят купувачите, да ги накарат да вярват, че купуват сребърна липа. Причините за привлекателността на тези магически пръчки се дължат не само на необикновено красивият им външен вид, но и на репутацията, че се представят най-добре в две мистериозни изкуства – пророчества и легилимантика, следователнотова дава на притежателя на липовата пръчка значително положение. Когато търсенето беше на върха, производителят на магически пръчки Артуро Сефалопос претендираше, че връзката между сребърната липа и ясновидството е „лъжа, разпространявана от търговци на едро като Гърболд Оливандър (собственият ми дядо), които имат прекалено много стока от липа в работилниците си и се надяват да пробутат излишъка си” Но Сефалопос беше небрежен производител на магически пръчки и невежа и никой, Пророк или не, не беше изненадан, когато той спря търговската си дейност.

Смърч (Spruce)
Неопитните майстори на магически пръчки определят смърча като трудно дърво, но с това си твърдение те само разобличават своята неспособност. Истина е, че се изисква определена сръчност, за да работиш с дърво като смърча; дърво, което е несъвместимо с предпазливи и нервни вълшебници, и което става особено опасно в несръчни ръце. Смърчовата пръчка изисква твърда ръка, защото често се случва да има свое собствено мнение за магиите, които е призована да създаде. Въпреки всичко, когато смърчовата пръчка срещне своя истински притежател, (а съдейки от собственият ми опит, това са дръзки заклинатели с добро чувство за хумор) тя става великолепен помощник, който е безкрайно предан на собственика си и е способна да му придаде особенно цветист и драматичен вид.

Явор (Sycamore)
От явора се правят приключенстващи пръчки, нетърпеливи за нови преживявания и изгубващи блясък ако са ангажирана в прости дейности. Тези пръчки имат странното свойство да избухват в пламъци, ако им “доскучае” и много вещици и магьосници, решили да заживеят спокоен живот в средната си възраст, са смутени да видят, че техните доверени пръчки избухват в пламъци, когато те отново ги помолят да донесат чехлите им. Както може да се заключи, идеалният собственик на явора е любопитен, жизнен и с приключенски дух и когато пръчката се събере с такъв собстевник, демонстрира капацитет да се учи и адаптира, с което е заслужила полагащо й се място между най-скъпите дървета за пръчки в света.

Лоза (Vine)
Друидите считали всичко със стебло за дърво, а от лозата се правят пръчки от такова необикновено естество, че ме прави
изключително щастлив да продължа тяхната древна традиция. Пръчките от лоза са сред най-малко разпространените видове и бях запленен, когато забелязах, че почти винаги техните собственици са вещици и магьосници, следващи по-висша цел, които имат поглед отвъд обикновеното и които често изумяват хората, които си мислят, че ги познават най-добре. Лозовите пръчки са силно привлечени от личности със скрити качества и се проявяват като по-чувствителни от всички други, когато става въпрос за мигновено познаване на своя бъдещ другар. Достоверни източници твърдят, че тези пръчки излъчват магически искри още при самото влизане в стаята на подходящия собственик, а аз съм наблюдавал този феномен два пъти в своя магазин.

Орех (Walnut)
На изключително интелигентните вещици и магьосници първо трябва да се предложи да опитат с орехова пръчка, защото при 9 от 10 случая се оказва, че това е идеалният им другар. Орехови пръчки често са притежание на иноватори в магията и изобретатели; това е красива дървесина с необичайна гъвкавост и приспособимост. Да се има предвид, обаче – докато някои дървета трудно се подчиняват и могат да се съпротивляват срещу заклинания, които са чужди на природата им, ореховата пръчка, веднъж подчинена, ще изпълни всяка задача, която собственикът й пожелае, при условие, че той притежава известна интелигентност. Това прави пръчката смъртоносно оръжие в ръцете на безсъвестни вещица или магьосник, тъй като пръчката и вълшебникът могат да си влияят един на друг по особено нездравословен начин.

Върба (Willow)
Върбaтa е рядко срещaнa пръчкa с лечебнa силa. Идеaлният собственик е несигурен, често неопрaвдaно. Много уверени мaгьосници искaт дa пробвaт върбови пръчки, привлечени от крaсотaтa и способностите им. Пръчките често избирaт тези които имaт по-голям потенциял. В семейството ми винaги е имaло поговоркa, че който бързa нa път ще пристигне по-бързо с върбa.

Тис (Yew)
Пръчките от тис са много редки и техните идеални собственици са също така необичайни и понякога прочути. Говори се, че пръчките от тис даряват собственика си с власт над живота и смъртта, което, разбира се, може да се каже за всички пръчки; и все пак тисът си е спечелил доста мрачна и страховита репутация в областта на дуелите и проклятията. въпреки това, не е вярно твърдението (често изказвано от незапознатите с изработката на магически пръчки), че тези, които използват пръчки от тис са по-податливи на черните изкуства от останалите. Вещицата или магьосникът най-подходящи за тисова пръчка могат също така да се окажат ревностни защитници на другите. Пръчки, изсечени от тези най-дълголетни дървета, са ставали собственост на герои толкова често, колкото и на злодеи. Когато магьосниците са погребани с пръчка от тис, пръчката обикновено израства в дърво, което защитава гроба на мъртвия си собственик. Това, което е сигурно, съдейки от личен опит, е че пръчките от тис никога не избират посредствен или плах собственик.


* информацията е взета  от pottermore

_________
Here I am composing a burlesque Out of where they rest their necks Sunken in their splintered cradles ❞
❝It's never silent
avatar
Leon Delano
Headmaster
Headmaster

Брой мнения : 264
Join date : 04.04.2017

Вижте профила на потребителя http://schoolofwitchcraft.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Re: Магически пръчики

Писане by Leon Delano on Сря Май 03, 2017 1:19 am

Дължина и гъвкавост на магическите пръчкиМного майстори на магически пръчки просто съотнасят дължината на пръчката към ръста на вещицата или магьосника, който ще я използва, но това е груб критерий, който се проваля, когато се вземат под внимание много други важни съображения. В моята практика по-дългите пръчки може да подхождат на по-високи магьосници, но също и на по-големи личности, а също и на тези с по-широк и драматичен стил в магията. Късите пръчки пръчки поощряват по-елегантно и изтънчено правене на заклинания. Въпреки че никой отделен аспект от структурата на магическата пръчка не бива да бъде разглеждан отделно от останалите – като вида дърво, сърцевината и гъвкавостта могат да уравновесят или надминат свойствата на дължината.

Повечето пръчки варират между девет и четиринайсет инча. Продавал съм извънредно къси (осем инча и по-малко) и извънредно дълги (над петнайсет инча) пръчки, но те са изключително редки. Обаче невероятно късите пръчки избират по-скоро тези, в чийто характер липсва нещо, отколкото тези, които са физически дребни (много ниски вещици и магьосници са избирани от дълги пръчки).

Гъвкавостта или твърдостта на пръчката показва степента на адаптивност и готовност да сменя притежателя си – макар че, отново, този фактор не трябва да бъде разглеждан отделно от дървото на пръчката, сърцевината и дължината й, нито пък отдерно от опита на притежателя и стила му на магия. Всички тези фактори се комбинират, за да направят въпросната пръчка уникална.

* info: pottermore

_________
Here I am composing a burlesque Out of where they rest their necks Sunken in their splintered cradles ❞
❝It's never silent
avatar
Leon Delano
Headmaster
Headmaster

Брой мнения : 264
Join date : 04.04.2017

Вижте профила на потребителя http://schoolofwitchcraft.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Re: Магически пръчики

Писане by Leon Delano on Сря Май 03, 2017 1:20 am

Сърцевини на пръчките
В началото на кариерата ми, наблюдавах борбата на моя баща майстор на пръчки с материали за сърцевини под нормата като косми от келпи. Тогава развих амбицията да открия най-добрите сърцевини и д работя само с тях, когато настъпи момента да поема семейния бизнес. Така и сторих. След много изследвания и експерименти, достигнах до заключението, че само три субстанции създават пръчки с качеството, необходимо, за да им дам със щастие прославеното име Оливандър: косми от еднорог, сърдечни нишки от дракон и пера от феникс. Всеки от тези скъпи и редки материали има свои специфични свойства. Следващият текст е кратко резюме на моите изследвания на всяко от трите най-висши сърцевини. Читателите трябва да имат предвид, че всяка пръчка е комбинация от дървото си, сърцевината си и преживяванията и природата на своя притежател. Всяко от тези направления може да уравновеси или надмине другите. Ето защо това може да бъде само много общ преглед на извънредно сложен субект.

Еднорог
Космите на еднорога обикновено дават най-последователната магия и рядко са предмет на нестабилност и блокажи. Пръчките със сърцевини от еднорог са често много трудни за обръщане към Черните изкуства. Те са най-верните от всички пръчки и обикновено остават силно привързани към първия си притежател, независимо дали той или тя е завършен магьосник или вещица.

Маловажен недостатък на космите от еднорог е, че те не правят най-могъщите пръчки (макар че дървото може да компенсира това) и са склонни към меланхолия, ако съм тях се отнасят зле, което означава, че косъмът може да „умре“ и да има нужда от подмяна.

Дракон
По правило, сърдечните нишки от дракон създават пръчките с най-голяма сила, способни на най-пищните магии. Драконовите пръчки имат склонността да се учат по-бързо от другите видове.

Докато могат да променят верността си, ако първият им господар бъде победен, то те винаги се свързват здраво с настоящия си притежател.

Драконовата пръчка има склонността най-лесно да се обръща към Черните изкуства, обаче няма да тръгне по този път по своя инициатива. Освен това е най-разположена от трите сърцевини към злополуки, защото е малко своенравна.

Феникс
Това е най-рядката сърцевина. Перата на феникса са способни на най-голям обхват магии, но може да им отнеме повече време, отколкото на еднороговите и драконовите сърцевини да разкрие това. Фениксовите пера са най-инициативни, понякога действайки по своя воля, качество, което много магьосници и вещици не харесват.

Пръчките с фениксови пера са винаги най-придирчивите към потенциалните притежатели, защото съществото, от което са взети е едно от най-независимите и самостоятелни на света. Тези пръчки са най-трудни за опитомяване и персонализиране, а верността им обикновено е трудна за печелене.

*info: pottermore

_________
Here I am composing a burlesque Out of where they rest their necks Sunken in their splintered cradles ❞
❝It's never silent
avatar
Leon Delano
Headmaster
Headmaster

Брой мнения : 264
Join date : 04.04.2017

Вижте профила на потребителя http://schoolofwitchcraft.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Re: Магически пръчики

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите